De Oude Kerk in Soest is al meer dan 650 jaar een plek waar mensen komen om zich met het hogere te verbinden. Muziek heeft daar altijd een grote rol bij gespeeld. Muziek immers ondersteunt de ziel. Ze troost, ze begeleidt, ze verheft en ze reinigt.

De klanken van een echt orgel zijn niet weg te denken uit de Oude Kerk in Soest. Generaties Soesters hebben in dit prachtige, historische gebouw de betovering van het orgel ervaren. Natuurlijk van oudsher, op zondag tijdens de diensten. Maar in de loop der jaren ook steeds vaker bij andere gelegenheden. De kerk is immers steeds meer een open ruimte geworden, toegankelijk voor iedereen die haar weet te respecteren. Er worden exposities gehouden, concerten gegeven, huwelijken gesloten, en er wordt gerouwd om het heengaan van geliefden. Daarbij blijft de kerk altijd een plek van bezinning. Om zomaar eens binnen te lopen, een kaarsje aan te steken, om aan iemand in het bijzonder te denken. Of om zomaar gewoon even te zitten.

En steeds was en is er dat orgel, dat met zijn brede klankpalet iedere gelegenheid iets extraís gaf.

Maar het oude orgel heeft zijn beste tijd gehad. De Oude Kerk van Soest is nodig toe aan een nieuw orgel. En zoín nieuw orgel kost geld, veel geld. Een enthousiaste groep mensen is, onder auspiciŽn van de stichting Orgelfonds Oude Kerk Soest, begonnen geld in te zamelen voor een nieuw orgel. De stichting heeft zich ten doel gesteld het benodigde geld voor een passend, liefst historisch orgel bijeen te brengen. En om net zo lang door te gaan totdat dat het geval is.

Doet u mee? Uw bijdrage, groot of klein, is zeer welkom. Help om de klank in te Oude Kerk van Soest te behouden.

Uw bijdrage is welkom op rekeningnummer 40.20.73.266 t.n.v. Orgelfonds Oude Kerk Soest.

..

Laatste wijziging op: 22-10-2005 15:06